About

Pages

Pages

Little hands & carrot cake

Tuesday 18 October 2016



Autumn always tells me it's time for baking with warm flavours, it's getting quite cold here in Scotland all thicker clothes are out now, the crisp air and the beautiful autumnal colours are the most that charm me in Autumn.  So I baked this sweet healthy carrot cake, as usual, Joud had to give me the final results if she liked my cake or not, so her way is to use those little paws with her tweezer tiny fingers to taste the cream and pick the raisins, which means she loves it haha, and since she enjoys it when I'm photographing food, so expect a lot of tiny hands haha!

Ingredients
1 3/4 cups oat flour
1/2 tsp ground ginger
1/2 tsp ground cinnamon
2 Tbs honey
1 Tbs baking powder
1 small carrot grated
1 cup skimmed milk
1 egg
6 Tbs peanut or almond butter
1 tsp vanilla
3/4 cup raisins

Frosting
2 Tbs low fat cream cheese
The cream of 160 ml coconut cream, scrape the cream only (refrigerate overnight), you can use the coconut water in smoothies or soups!
1/4 tsp vanilla

Decoration
12 walnuts

Directions 
  • Mix the oat flour, baking powder, ginger and cinnamon set aside
  • Take another bowl add the egg, honey, and vanilla mix well, then add the carrot, milk, peanut butter and finally fold in the raisins
  • Now mix both mixtures together
  • Bake in a 9x9 inch square tin till golden
  • Mix cream cheese, vanilla, and coconut cream 
  • Cool completely before spreading the cream
  • Decorate with some walnuts
  • Store in fridge
Let me know if you try it :)




الخريف ديما يخطر عليا النكهات الدافئة زي القرفة والزنجبيل، الجو بدأ يصقع هلبه هنا، الجو البارد وألوان الشجر أكثر شئ نحبه في الخريف، ففكرت ندير كيكة السفناري الصحية بدون دقيق، زيت، و سكر.  زي ديما جُود لازم تعطيني رأيها لو عجبها ولا لا، بصويبعاتها تقيم الكريمة وتنقي في الزبيب ومدامها تحب تساعدني لما نصور، حتشوفوا هلبه ايديات صغيرات في الصور هههه.

المقادير
1 3/4 كوب دقيق الشوفان
1/2 كاشيك صغير زنجبيل مرحي
1/2 كاشيك صغير قرفة مرحية
2 كاشيك كبير عسل
1 كاشيك كبير بيكنج باودر
سفنارية صغيرة مبشورة
طاسة حليب خالي الدسم
دحية
6 كواشيك كبار زبدة اللوز الأبيض أو زبدة الكاكاوية
1 كاشيك صغير فانيللا
3/4 طاسة زبيب

الكريمة
2 كاشيك كبار جبنة كريمية قليلة الدسم
 حكة كريمة جوز الهند 160 مل ، خودي بس الكريمة، المياة تقدري تستخدميها في شربة أو سموذي! بيتيها من الليلة اللي قبله في الثلاجة وماتخضيش الحكة
1/4 كاشيك صغير فانيللا

الطريقة 
  • خلطي دقيق الشوفان، البيكنج باودر، الزنجبيل والقرفة وحطيهم على جنب
  • في صوينة ثانية خلطي الدحية، العسل، الفانيللا، السفنارية، والحليب خلطيهم كويس وخلطي الزبيب معاهم بالشوية
  • بعدين خلطيهم كلهم مع بعض
  • طيبيها في طاجين 9x9 inch لحد ماتولي ذهبية وطايبة من الداخل
  • برديها كويس قبل ما اضيفي الكريمة
  • خلطي الجبنة الكريمية، كريمة جوز الهند والفانيللا
  • زينيها بجوز
  • خليها في الثلاجة
قولولي لو جربتوها كيف طلعت معاكم :)


No comments:

Post a Comment